2 Mayıs 2014 Cuma

DOKUNUN DOKUNSUN!

Hazır güzel bir hafta sonu bizi beklerken, çocuklar için küçük bir alış verişe çıkalım ve yeni bir duyu, dokunma oyuncağı yapalım. Dokunma duygu aktarımında en temel ögelerden birisi, aynı zamanda nesneleri farklı özelliklerine göre gruplama becerisi, ileride problem çözümünde, organizasyon yeteneğinde önemli avantajlar sağlayacaktır. Şimdisi içinse bu oyuncak eğlence demek, keşif demek. İşte aşama aşama oyuncağımız:


Resimlerde gördüğünüz üzere mukavva kartona silikonla farklı dokularda nesneleri yapıştırıyoruz, her şey bu kadar basit. Sonrasında ister gözler kapalı ellerle dokunarak ister ayaklarla dokunarak oyunlar kurabilirsiniz. Orası sizin miniğin zevkine kalmış. Biz ikisini de denedik, bizim oğlan öyle gözleri bağlamaya falan pek gelemez, çıplak ayakla yol yaptığımız bu karelerin üzerinden geçip "saklanan kırımızı araba"mızı bulmaya gittik.



Bu tarz dokunmaya dayalı oyuncakların fiyatlarını da biraz araştırma fırsatınız olursa hem ekonomik hem de eğlenceli bir oyun/oyuncak yaptığınıza daha bir inanacağınıza eminim. Kolay gelsin... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder