24 Eylül 2012 Pazartesi

ÇOCUK ODALARI İÇİN ALTERNATİFLER!

Az önce diğer bloguma keçeden yapılabilecek alternatif süslemelerle ilgili bir yazı girdim. Yazarken aklımdan sürekli çocuk odaları geçti ve bu süslerin çocuk odalarında nasıl sevimli duracağını ve çok amaçlı kullanılabileceğini düşündüm. Diğer blogumu takip etmeyenler için aynen buraya da eklemeye karar verdim yazıyı. Çocuklar için bir kaç öneri daha paylacağım yazıdan sonra...




Keçeden küçük kapı süslerinden sonra şimdi de "çok amaçlı tutturgaç"lar :)) geliyor.



Yapım aşaması ise yine eğlenceli, yine ekonomik, yine dinlendirici, yine....

"Çok amaçlı tutturgaçlar" için malzemeler: her şeyden önce şunu bir belirteyim, böyle el işlerini seviyorsanız çoktan bir silikon tabancası edinmiş olmalısınız diye düşünüyorum. Yok daha yeniyim ama hevesliyim diyorsanız, ilk fırsatta edinin bu tabancalardan. Bunlar bana göre değil, sadece bakarım diyorsanız da edinin:) çünkü evde aklınıza gelmeyecek işlerde kurtarıcı olabiliyor. Şimdi devam ediyorum. Silikon tabancamız cepte zaten saymıyorum bile, artık hemen her kırtasiyede bulunan rengarenk keçeler. Bu keçeler hobi marketlerde ya da nakışlık, çeyizlik ip ve malzeme satan yerlerde de satılıyor. Renkli düğme ya da boncuklar. Eski ve epeydir kullanmadığınız kolyelerinizin boncukları da alternatif olabilir boncuk konusunda. Bir makas darbesine bakar;) az patlatmadım demode kolyelerimi ve tutturgaç:))))) yani mandal! ister tahta ister naylon...




Yaratıcılığınızı, el becerinizi ve kullanacağınız konsepti düşünerek boş bir kağıda önce kalıp çizin. Bu kalıpları keçenin üzerine iğneleyin. İster öyle kesin, ister kalıbı bir tükenmez kalemle keçeye çizip kesin ki bu yol kesinlikle daha az hata payı bırakıyor. İşte bitti bile, şekilleri mandallara silikon taabancası ile yapıştırın. Bu arada yukarıdaki gibi çok parçalı çalışacaksanız yine silikonla yapıştırın.

Gelelim bunları nasıl ve nerelerde kullanacağınıza. Size bir kaç örnek;


 




Perdelerinizi süsleyebilirsiniz, özellikle mutfak perdelerinde ve çocuk odası perdelerinde çok güzel oluyor. Çocuklarınızın odasında farklı bir dekor oluşturabilir. İkinci resimdeki gibi odalarına ya da odasına ( neden çoğul ifade kullandım anlamadım) bir ip gerip güzel fotograflarını asabilirsiniz. Üçüncü resimdeki gibi ütü masanızın kenarındaki askıyı benim gibi pek kullanmayıp böyle duvara dayayanlardansanız, kendinize yatak odanızda notluk yapabilirsiniz. Mandalların ucuna silikonla mıknatıs yapıştırp buz dolabı süsü ya da buzdolabı üstü notluk yapabirisiniz. Özellikle yazlık, bahçelik gibi ya da balkon gibi açık alanlarda masa örtülerinizin ucuna ağırlık yapabilirsiniz. Dedim ya iş tamamen o güzel hayal gücünüze kalmış. Beğendiyseniz, fikir kafanıza yattıysa kullanım yerleri çeşitlendirilebilir. yine diyorum ki DENEMEYE DEĞER!





Kullanım alanlarını çocuklar için nasıl genişletebiliriz diye düşününce aklıma ilk gelenleri paylaşayım hemen;penceresine bir uçtan diğerine ip gerip üzerine güzeller güzelinin fotograflarını asabilirsiniz ya da erkek çocuklar için farklı araba modelleri çalışıp yine bir ip ya da bez parçası gerip araba sergisi yapabilirsiniz. Böylece çocuğunuzla beraber yapım aşamasında vakit de geçirmiş olursunuz. Çocuğunuzla aranızda iletişim için kullanabilirsiniz. Sabah uyandığında baş ucunda böyle süslü bir motife iliştirilmiş güzel bir mektup eminim onu çok mutlu edecektir. Okula giden tıfılların beslenme çantalarında sandviçlerini güzel bir beze bununla sarıp ucunu bununla tutturabilirsiniz. Doğmamış bebişlere bebek şekeri yapabilirsiniz. Bu arada bu bebek şekeri fikri çok güzel ama ben uğraşamam bu halde diyenlerden sipariş alıyorum bebek şekeri için. bluemorpho82@gmail.com adresine siparişlerinizi alabilirim. Bir ara bebek şekeri olayına daha ayrıntılı dalalım benim tosbik pandanın şekerini de paylaşacağım sizinle. Şimdilik bu kadar, kolay gelsin...
 

13 Eylül 2012 Perşembe

ÇILGIN MEYVELER :))))

         Bir önceki yazıda sağlıklı atıştırmalıkların geregini de eklemiştik listemize. İşte bize sağlıklı meyve servis önerileri, çocuklarımız için diyelim ama ben kendime de yaparım diyorum şimdiden;) çok sevimliler, bunları yemek istemeyen bir çocuk olduğuna inanmak istemiyoruuummm. ( Bu güzel görsellere yabancı bir siteden ulaştım)




Özellikle yakışıklı muzlar ve kırmızı etekli karpuzları çok beğendim. Hem pratik hem eğlenceli. Kolay gelsin...

11 Eylül 2012 Salı

Zehirlenen Çocukluk- Bölüm 1.

BÖLÜM 1.
                                                           
  ZİHİN GIDASI







Çocuklarımızın yedikleri onları oluşturan temellerdir aslında, zihin gelişimi, kas gelişimi hatta sosyal duygusal gelişimleri bile yeme alışkanlıkları ve düzeniyle doğrudan ilgili. Bununla ilgili Sue Palmer bakın neler öneriyor;
* Yemek öğünlerinizin saatlerini ve düzenlerini belirleyin. Bunu çocukların kaprisleri için değiştirmeyin.
*Bu saatlerde çocuklarınızın aç olmalarını sağlamak içinse öğünlerden makul bir saat önce, örneğin 90 dak. önce yiyecek vermeyin.
*Yemek saatlerinin savaş meydanına dönmemesi için çocuklarınızın ne kadar yiyeceğine kendilerinin karar vermesini sağlayın ama ne yiyeceklerini siz belirleyin. Kısaca yemekler sizden, miktar çocuklarınızdan
*Yemeklerin planlanma ve yapım aşamalarına mümkün olduğunca çocuklarınızı da ekleyin.
*Sevmedikleri yiyecekleri tabaklarına küçük bir lokma şeklinde koyun ve yemeleri için zorlamadan özendirici olun.
*Burada önemli olan çocuklara sevmedikleri yemekleri özendirmek ya da yedirtmek için "bunu ye sonra sana çukulata geliyor" gibi ödüller sunmayın.
* Zararlı yiyecekleri, abur cubur ve fast foodları ödül listesinden çıkartın. ( Bu bölümden kendi payıma aldığım en önemli ders buydu.)
*Televizyon olan bir odada yemek yememeye çalışın ya da yemek sırasında televizyonu açmayın. Bu saatleri sohbet saatleri olarak değerlendirin, böylece çocuklarınızla biraz daha zaman ayırabilirsiniz.
*Abur cuburları evde bulundurmamaya çalışın, abur cubur istenilen saatleri meyve saatleri gibi sağlıklı atıştırmalık saatlerine çevirin.
*Sevmeyeceğini düşündüğünüz yiyecekleri ilginç servislerle sunun.( Bununla ilgili örnekler ve fotolar ekleyeceğim) Yiyecekleri ilginç şekillerde kesip sunabilirsiniz ya da eğlenceli isimler bulun.
*Tüm bunlarla beraber çocukların biz yetişkinler gibi diyet yiyeceklere ihtiyacı olmadığını unutmayın. Özellikle omega 3 ve 6 içeren yağlar çocuklar için çok gerekli yağlardır. Yine zeytinyağı da aynı şekilde faydalıdır. Kabuklu yemişler de güzel seçenek olabilir.

10 Eylül 2012 Pazartesi

ZEHİRLENEN ÇOCUKLUK



     Son yıllar biz anne babaları çocuk yetiştiriken oldukça zorlar hale geldi. Dikkat etmemiz, düzenlememiz gerekenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve bazılarını öğrendiğimizde geç bile kalmış olabiliyoruz. Söz konusu gözlerinde kaybolduğumuz, mis kokulu kuzularımız olunca pişmanlıklar, keşkeler, kendimizi yetersiz hissetmeler, zaman zaman gereksiz zorlamalar içinde bulabiliyoruz kendimizi. Sue Palmer otuz yıl boyunca Birleşik Krallıkta öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı yapmış bir isim ve modern çağın getirdiği çocukluk ve ana-babalık halleri üzerine epey bir söyleyecek söz biriktirmiş. Bu birikimlerini "Zehirlenen Çocukluk" kitabında paylaşıyor.
     Yaz tatilinde okuma fırsatı bulduğum bu kitaptan hem çok keyif aldım hem de çok şey öğrendim. Makale tadında yazılarıyla hızlı ilerliyor. Bölüm bölüm olan kitap ayrıca bir birinden bağımsız olması adına da okumaya ara vermelere ( Malum bebişler her zaman randımanlı okumalara izin vermeyebiliyor:)) müsait. Size bu kitapta önemli bulduğum yerlerden oluşan kısa kısa dizisi oluşturmaya karar verdim. Alıp okumak isteyenlere bir ön okuma, bizim bebiş çok huysuz şu ara hiç vakit ayıramam diyenlere hap niyetine ileriye dönük reçeteler şeklinde olacak. Bu arada bakıcı macerasının diğer bölümlerini unuttum sanmayın. bunu da araya sıkıştırmak istedim sadece:)