23 Şubat 2014 Pazar

İPTEN PÜFTEN OYUNLAR...

Son eğlencemiz ipler... Biraz izlediğim polisiye filmlerden biraz da bilim kurgu merakımdan olsa gerek önce şu lazer ışınlı güvenlik önlemleri geldi aklıma, hani genellikle kırmızı olan ve kahramanın dokunmadan geçmeye çalıştıklarından. Ama bir fark vardı: bizim ipimiz maviydi ve evde o ipi o şekilde bağlayacak

sadece kanepe koltukları vardı.
Gördüğünüz düzeneği kurduk önce. ilk önce iplere basmadan yürümeye çalıştık, bir kaç denemeden sonra bu sefer iplere basmaya başladık. En hızlı ve çok kim basacak hesabı bir oyun tutturduk ki bu bizim oğlanın çok hoşuna gitti. Sonradan aklıma geldi, bu ipleri farklı renklerde bağlayıp renklere göre iplere basma oyunu da oynayabiliriz, diye. 
Yalnız hemen belirtmeliyim paylaştığım bir çok etkinliği çocuğunuz yalnız da oynayabilecekken bu oyun mutlaka bir yetişkin gözetiminde oynanmalı, çünkü ipler çocuğunuz için tehlikeli durumlar oluşturabilir. Bizim oğlan bir ara iplere dolandı. Ben de kendisi çıksın, bakalım ne yapacak diye izlemeye başladım. Sonuç : ipi boğazına dolamayı başardı. Bu gibi durumlar yaşanabilir. Aman tedbiri elden bırakmayalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder